Konstruktionsdesign

FRAME – Parametrisk Fodgængerbro

Network Rail

FRAME

Ydelser
Konstruktionsdesign Computational design
Samarbejdspartnere
Gottlieb Paludan Architects, Davies Maquire
Kunde
Network Rail
Op mod 2000 britiske jernbanestationer få en ny fodgængerbro som er dansk design fra Gottlieb Paludan Architects og vi er en konstruktionspartner i denne spændede projekt.

Parametrisk model

Med Network Rail som en fantastisk ambitiøs bygherre ift. computational design var det en drømmeopgave at være med til opbygningen af detaljeret parametriske model for designet i et spændende samarbejde med Gottlieb Paludan og Davies Maguire. 

Den parametriske model er delt op i to dele. Den ene del et simpelt online værktøj til de tidlige studier af design ift. stedet, økonomi, æstetik, funktion, bæredygtighed, bygbarhed, drift mv.

Den anden del en parametrisk projekteringsmodel til automatisk udarbejdelse af model og tegninger til udbud.

Arkitektur af broen

Som Gottlieb Paludan Architects siger: "Design af ’The Framing Bridge’ vil forbedre adgangsforholdene for togpassagerer og andre fodgængere. Yderligere skal de nye broer løse udfordringen med elektrificering af togdriften, hvor køremaster og –ledninger vil stille nye krav til frihøjde over skinnenettet. Gottlieb Paludan Architects’ vinderprojekt skal videreudvikles, og tilpasses de mange forskellige lokaliteter, der forventes at komme i spil.

Broens enkle konstruktion og ramme skaber et åbent rum, hvor det er muligt at tilføje lokale træk eller kunstneriske elementer. Udover at bidrage til et godt overblik over platformen gør det simplificerede design broen mere identificerbar og adapterbar både teknisk og arkitektonisk."No items found.

Andre projekter