Konstruktionsdesign

Vaserne Naturrum

Vaserne

Ydelser
Trækonstruktion, Stabilitet
Samarbejdspartnere
Biotope - Architecture and Nature
Kunde
For arkitekterne hos Biotope er holdbarhed, vindstabilitet og minimal vedligeholdelse af de naturhytter, de designer, afgørende. Med det for øje hjalp vi dem med at skabe konstruktionen af Vaserne Naturrum - en ren og enkel stil, med fokus på den omgivende natur.

Bæredygtig arkitektur midt i natur

Beliggende i naturområdet i Birkerød, Vaserne Naturrum er designet til at være åbent og indbydende. Naturrum har panoramaudsigt over landskabet ned til søen og giver plads til information om området. Derudover er der cirkulære ovenlysvindue, det giver en flot udsigt mod trækronerne, og giver naturen mulighed for at skabe sit eget kunstværk.

Konstruktion

Bygningen er næsten udelukkende bygget af CLT-træ fra bæredygtigt forvaltede nordiske skove. CLT har mindre end 1 % lim, og er et næsten rent naturprodukt, med et meget lavt klimaaftryk. Dette resulterer i en usædvanlig solid bygning, med rene overflader og store åbninger, uden visuelt forstyrrende konstruktioner. Konstruktionen blevet designet ved hjælp af en dynamisk Rhino-Grasshopper-FEM designproces, mens vi løste spørgsmålene om overordnet stabilitet og konstruktionsdetaljer.

No items found.

Andre projekter