Computational Design

HCA - Det Ny HC. Andersens Museum

Odense Kommune

Det Ny HC. Andersens Museum Odense

Ydelser
Ansat Søren Jensen Rådgivende Ingeniører Konstruktionsdesign Computational design + BIM Analyse og projektering
Samarbejdspartnere
Søren Jensen, Kengu Kuma & Associates, Cornelius Vöge
Kunde
Odense Kommune
H.C. Andersens Hus udspringer fra en række cirkulære former fra de eksisterende bygninger omkring digterens fødehjem.

Det Ny H.C. Andersens Hus - Odense

Som besøgende kommer man til at opleve en bygning der svæver ind og ud imellem eventyr og virkelighed. Museet svæver i flere niveauer og selv om det meste af bygningen bliver opført under jorden, kommer rummene til at veksle mellem oppe/nede og ude/inde.

Arkitektkonkurrencen blev vundet i 2016 af internationalt anerkendte Kengo Kuma og Cornelius + Vöge og projektet er udført i tæt samarbejde med arkitekt Yuki Ikeguchi, der er partner i Kengo Kuma & Associates.

Museet åbnede for besøgende i 2021.

Inspiration

Inspirationen til de nye bygninger kommer fra digterens fødehjem og de omkringliggende landsbyhuse. Bindingsværktraditionen nyfortolkes i form af massivt tømmer som benyttes ved hovedkonstruktion og afstivning, hvor det konstruktive udtryk afspejler sig i facaden.

Computational design

Det helt centrale i arbejdet med projektet har været workflowet mellem modellerne. Geometrier er defineret og analyseret i Rhino/Grashopper3d og derefter samlet til Revit via Dynamo. Udover geometrien er workflow og modeller også brugt i forbindelse med optimering af bl.a. søjleplaceringer og analyse af dækudformningen.

Arbejdet på projektet er udført under ansættelse ved de dygtige folk hos Søren Jensen Rådgivende Ingeniører A/S. Læs mere på Søren Jensen - Projekter (sj.dk)

No items found.
Here the architectural built form is diminished and visitors would be lead into the “maze” like space created by hedges. Underground world is connected to the garden above through series of sunken garden that appears like a “hole” on the ground, “portal” from fairytale world to the world outside.

Andre projekter