Trækonstruktioner

Poetisk Dagslys Pavillon

UIA World Congress of Architects

Poetisk Dagslys Pavillon

Ydelser
Konceptudvikling Konstruktionsdesign Trækonstruktioner
Samarbejdspartnere
Det Kongelige Akademi, Claus Pryds Arkitekter, FRYD! Aps, Dreyers Fond, Aaen Engineering, AAU BUILD: Nanet Mathiasen & Anne Kathrine Frandsen, Event Brand Aps
Kunde
UIA World Congress of Architects
Poetisk dagslys projektet er en undersøgelse af forholdet mellem arkitekturen og daglyset som har en helt speciel betydning i Norden. Pavillonkonstruktionen er udviklet sammen med Claus Pryds Arkitekter og KADK: Institut for Arkitektur og Design. Holst Engineering har udviklet konstruktionsdesign i tæt samarbejde med arkitekter og entreprenør, samt stået for detailprojektering, samlinger og statisk dokumentationen.

Lys og arkitektur

Dagslys giver os en forståelse af, hvor vi er i verden og af de rum, vi befinder os i hver dag. Atmosfæren i en bygning er i høj grad defineret af dagslys. Vi er glade for at se dagslysets foranderlighed – fra morgen til aften – og vi oplever, hvordan lys og mørke former de rum, der omgiver os. Især her i Norden, hvor der er færre timers dagslys, er der behov for at værdsætte dens indflydelse på vores liv og bygninger. Ved at fokusere på det specifikke nordiske dagslys finder du en skabelse af robuste og karakterfulde rum, hvor dagslyset kan understøtte rummenes funktion. Dagslys bidrager også til mere bæredygtig arkitektur, da det er en vigtig faktor for menneskers velvære og sundhed.

Konstruktion

Pavillonen er midlertidig arkitektur i det tætte byrum og er bygget af konstruktionstømmer med henblik adskillelse og genopførelse på Holmen. Placering samt den midlertidige funktion stiller særlige krav til fundamentsprincipperne, hvor der ikke er mulighed for sædvanlig blivende fundering. Optagelse af laster er løst via parametrisk optimering af det geometriske rumgitter for fordeling af laster og udnyttelse af friktion og trykspredning. Forankring og vandret fastholdesikres yderligere via store granitblokke der benyttes som siddemøbler. Via parametrisk modellering og analyse for både elementer og samlinger er geometri tilpasset dynamisk i samarbejde med arkitekter og entreprenør for at sikre fordeling af kræfter i sammenhæng med ønsket om æstetik og tektonik. Alle samlinger er udført med skjulte samlinger som en del af tømmerelementer, med inspiration i historiske principper, men med moderne teknikker som alle kan adskilles ifm. adskillelse.

No items found.

Andre projekter